Geluidsapp

Geluidsapp biedt real-time inzicht in verwachting op geluid windpark

Het geluid van windturbines is sterk afhankelijk van het weer en met name de wind. Specifiek voor omwonenden van windparken heeft Arcadis een interactieve app ontwikkeld: Geluidsverwachting.nl. Deze app ondersteunt het in beeld brengen en monitoren van verwachtingen zoals het geluid van een windpark én het maakt het mogelijk op ieder moment van de dag eenvoudig en snel aan te kunnen geven hoe het geluid op dat specifieke moment wordt beleefd.

De app Geluidsverwachting.nl geeft inzicht hoe het geluid van het windpark ter plaatse van een woning gedurende de dag en nacht kan veranderen en hoe zich dit verhoudt tot andere aanwezige omgevingsgeluiden, zoals verkeersgeluid in de buurt. Met de app krijgt men inzicht in de voorspelling van de mate van geluid voor de komende uren en dagen.

Meer inzicht qua beleving
RWE heeft meegewerkt aan het ontwikkelen en testen van deze app en stelt omwonenden van Windpark Eekerpolder in de gelegenheid gebruik van te maken van de app. Op basis van de ontvangen feedback wordt onder meer een beeld verkregen hoe de lokale omgeving het geluid van het windpark beleeft, de invloed van de weersomstandigheden en het omgevingsgeluid op een specifiek moment. Zo kan eerder en nauwkeuriger eventuele afwijkingen van de in bedrijf zijnde windturbines geconstateerd worden zo mogelijk specifiek actie op ondernomen worden.

  De app gebruiken
Gebruik maken van de app Geluidsverwachting.nl kan door deze vanuit de App Store of Google Play op een smartphone te installeren. Via de menuknop linksboven in de app wordt informatie en nieuwsberichten over de app en windpark Eekerpolder gegeven. Voor meer informatie over de app: www.geluidsverwachting.nl. Onderaan de homepage staan de directe links naar de applicatie in de App Store of Google Play vermeld.